Начин на приготвяне
Картофът се обелва и настъргва на едро ренде. Добавя се яйцето, солта и се разбъркват хубаво.
В тиган с не залепващо покритие слагаме олиото и загряваме на котлона. Изсипвам сместа в тигана и разпределям навсякъде равномерно.
Покривам с капак и намалявам котлона до най - ниската степен. Щом се зачервят краищата отстрани, аламинутът е готов да се обърне.
Взимаме голяма тава и я слагаме върху тигана с външното дъно, обръщаме тигана и аламинутът остава на тавата със зачервената част отгоре.
Внимателно накланяме тавата и връщаме аламинута в тигана, за да се сготви и от другата страна. Без да добавяме друга мазнина. Затваряме с капак и след 7-9 мин. е готов за сервиране!
Коментари