Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Плодов кейк - асорти

Плодов кейк - асорти

Плодов кейк - асорти
Снимка: Мария Георгиева
10 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Ако очаквате гости, поднесе им този плодов кейк асорти"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г меко
  • захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • портокалова кора - 2 - 3 с.л. настъргани /аз използвах, нарязани на ситно и захаросани/
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 3/4 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • брашно - за доизмесване
  • кафява захар - за поръсване
  • какао - 1 с.л.
  • плодове - 500 - 600 г микс по избор /ягоди, киви, портокал, ябълка, сушени сливи с орех и сушени череши/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и маслото смесваме и разбиваме до пухкавост, заедно с яйцата и коричката от портокал. Добавяме предварително пресетите ванилия и бакпулвер и разбъркваме отново.

От добитата смес си отделяме 1 к.ч. Останалото разделяме на две части, като към едната добавяме какаото. Към същите две части добавяме по малко брашно, така че да можем да омесим две топки.

Застиламе правоъгълна форма за кекс с хартия за печене. Накъсваме едната тестена топка и разпределяме във формата. Същото правим и с втората тестена топка.

След това подравняваме с пръсти и правим малък борд. Пробождаме получената кора с вилица или клечка за зъби на няколко места.

Плодовете, които ще използвате, надребнете. /Ако са по-сочни, можете да ги подсушите с домакинска хартия./ Същевременно сушените плодове можете да накиснете за два часа във вода, след което да ги отцедите от излишната течност върху домакинска хартия.

Разбъркайте всички плодовете и ги разпределете върху кората. Поръсете със захар. Отгоре разпределете по-малко от заделената в началото смес.

Печете кейка за 40 минути в загрята на 170 градуса фурна. За да не прегори, към края можете да го завиете с алуминиево фолио. Готовия сладкиш поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: