Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Плодов кейк с жълтъци

Плодов кейк с жълтъци

Плодов кейк с жълтъци
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"От белтъците ще направите любимите на всички целувки, но овациите ще оберете именно с този великолепен плодов кейк с жълтъци"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • пудра захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 6 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • карамфил - 4 - 5 зрънца счукани
  • лимонова кора - кората от 1/2 бр.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • праскови - 2 бр.
  • за овалване
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и към него прибавете пудрата захар. Разбийте хубаво и прибавете един по един жълтъците, като продължавате непрекъснато да биете сместа.

Загрейте до хладко прясното мляко и разтворете в него бакпулвера, ванилията и настъргана кора от половин лимон, след което я прибавете към жълтъците и пудрата захар.

Бъркайте и започнете да добавяте бавно на части брашното и счуканите карамфилчета.

Когато получите хубава и пухкава кексова смес я изсипете в намаслена и поръсена с брашно форма за кейк.

Нарежете прасковите на полумесеци. Смесете 2 с.л. брашно и 2 с.л. кристална захар. Оваляйте парчетата праскови и ги подредете върху кексовата смес.

Сложете кейка в загрята фурна и печете около 40 минути на 180 градуса. Преди да го извадите проверете с клечка, дали е достатъчно изпечен.

Плодовият кейк с жълтъци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: