Сиропирани бухтички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
11/03/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 598
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме водата, захарта и ванилията на средна температура. Оставяме да ври за 5 минути и охлаждаме сиропа.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и лимоновия сок много добре, прибавяме содата и брашното. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес със средна гъстота. Покриваме тестото да почива за 30 минути.

Загряваме олиото и в него изсипваме с помощта на чаени лъжички от сместа. Пържим до готовност.

Вадим бухтичките и ги накисваме в студения сироп за 15 минути.

Сервираме поръсени с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар