Начин на приготвяне
Направете кръстообразни разрези, широки около 1 пръст и дълбоки не повече от 1. 5 см, по цялата дължина на франзелата. Накълцайте възможно най-ситно билките.
Оставете маслото да се размекне, но не и да става течно. В купичка смесете маслото с накълцаните билки и разбъркайте, докато стане еднородна смес.
Пресипете маслото върху парче фолио за свежо съхранение. Завийте и оформете като салам. Оставете калъпчето във фризера за тридесетина минути да се стегне.
Когато стане отново с твърдостта на обикновено краве масло, нарежете толкова кръгчета, колкото са разрезите на франзелата. Останалото масло може да запазите в хладилника.
Във всеки процеп на хлебчето тръснете щипка сол и поставете резенче масло. Загрейте фурната на 250 градуса и сложете по средата на фурната.
Дръжте франзелата само няколко минути, колкото да се зачерви съвсем леко и маслото да се разтопи. Поднесете топла.