Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Сочни гъби с кашкавал

Сочни гъби с кашкавал

PressyPressy
Чирак
399954
Сочни гъби с кашкавал
Снимка: Pressy
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не жалете продуктите и резултатът е гарантиран"

Необходими Продукти

  • печурки - (500 - 600 г например)
  • кашкавал - крави
  • магданоз
  • масло - или маргарин
  • олио
  • черен пипер
  • чесън - 1 - 2 скилидки, за аромат
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате гъбите добре. Отделяте шапчиците от пънчетата.

Изсипваме малко олио в тавичката, намазваме я обилно с маслото навсякъде и поставяме гъбките в нея, като във всяка шапчица поставяме парченце кашкавал.

По желание може да настържете по цялата тавичка още кашкавал и да сложите още масло, може и в шапчиците(отново по желание).

Накрая поръсваме навсякъде с нарязания магданоз, съвсем малко чесън (ако обичате), сол и черен пипер.

Печем в предварително загрята фурна, приблизително 20 минути, до златист цвят на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ще се пробва :) а какво да правим с пънчетата?
01.09.2024 09:17
Ирена Христова
Ирена Христова
Резултатът е уникален вкус, сочни гъбки и страхотен аромат. Лесна и изключително вкусна рецепта. Препоръчвам да си я сготвите.
22.01.2017 15:01
2
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ммм...усещам аромата им! Чудно вкусни и лесни за приготвяне
12.03.2016 17:50
1
1
Покажи всички подкоментари