Начин на приготвяне
За рибните глави:
Всички продукти се слагат в тенджера под налягане. След завъртането на вентила се вари 20 мин.
Като се отвори тенджерата, се изваждат рибните глави и се обезкостяват, а бульонът се прецежда в тенджера и се слага на котлона.
За супата:
В тенджерата, която е на котлона, се слагат лукът и целите картофи. 5 мин. след завирането се прибавят морковът, чушката и картофите на кубчета.
След като заври отново, се изчаква 10 мин. и се вадят целите картофи. Прибавяме олиото, доматът и всички подправки - 5мин. и с тях да поври.
Целите картофи се намачкват и се връщат отново в тенджерата. Подкиселяваме рибената чорба с изцеден лимон и снемаме от котлона.
Чорбата от рибни глави е готова.
Коментари