Чорба от рибни глави

Чорба от рибни глави
Снимка: Мария Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Разкошна богата и ароматна рибена чорба, която се приготвя за по-малко от час с помощта на тенджерата под налягане"

Необходими Продукти

  • За рибните глави
  • риба - 2 - 3 кг глави
  • магданоз - 1 стрък
  • девесил - 1 стрък
  • целина - 1 стрък
  • лук - 2 гл.
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист
  • черен пипер - зърна
  • сол - на вкус
  • За супата
  • картофи - 4 бр. средни /на кубчета/
  • картофи - 7 - 8 бр. малки /цели/
  • моркови - 2 - 3 бр. /на кубчета/
  • чушки - 2 бр. зелени пиперки /на кубчета/
  • лук - 1 гл. /на ситно/
  • домати - 1 бр. /настърган/
  • магданоз
  • девесил
  • целина
  • мащерка
  • черен пипер
  • подправки - 1 с.л. 10 зеленчука
  • подправки - 1 с.л. подправка за риба
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рибните глави:

Всички продукти се слагат в тенджера под налягане. След завъртането на вентила се вари 20 мин.

Като се отвори тенджерата, се изваждат рибните глави и се обезкостяват, а бульонът се прецежда в тенджера и се слага на котлона.

За супата:

В тенджерата, която е на котлона, се слагат лукът и целите картофи. 5 мин. след завирането се прибавят морковът, чушката и картофите на кубчета.

След като заври отново, се изчаква 10 мин. и се вадят целите картофи. Прибавяме олиото, доматът и всички подправки - 5мин. и с тях да поври.

Целите картофи се намачкват и се връщат отново в тенджерата. Подкиселяваме рибената чорба с изцеден лимон и снемаме от котлона.

Чорбата от рибни глави е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами то само докато прочетох рецептата ме заболя главата и ми мина желанието да я използвам.
16.11.2023 17:30
2