Крем карамел с мини кроасани

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
49
8
3
13/03/2016
"Този уникално вкусен крем карамел с мини кроасани ще ви помогне да влезете във форма - в кръгла форма "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 067
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За крема
  • яйца - 6 бр. на стайна температура
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 200 г
  • ванилия
  • кроасани - 8 бр. мини
  • За карамела
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта и ванилията при млякото и затоплете, щом захарта се разтвори свалете от котлона. Оставете да се охлади до стайна температура.

Разбийте яйцата с миксер и на тънка струйка, при непрекъснато разбиване, налейте млякото. Важно е млякото и яйцата да са с еднаква температура, за да не се пресече сместа.

Оставете сместа настрани, за да спадне образувалата се пяна при разбиването. В това време направете карамела, като сипете захарта в тенджера и я сложете на умерен огън.

Оставете захарта да се стопи до карамел. Не разбърквайте карамела с лъжица, ако не се разтапя равномерно, разклатете тенджерката.

Разпределете карамела в осем формички с вместимост от около 200 мл. Във всяка форма сложете по едно кроасанче. Разпределете млечно яйчената смес, като я прецедите, за да отстраните неразбити части от яйцата.

Сложете формичките в тава, сложете във фурната и тогава напълнете вода до 2/3 от формичките. Печете крем карамела на предварително загрята на 180 градуса фурната за 50-60 минути.

Извадете крем карамела с кроасани от водата и оставете да изстинат. За да извадите крема, прокарайте нож по ръба на формичките и обърнете в чиния.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
Много хубав , гладък крем !
0
0