Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Крем карамел с мини кроасани

Крем карамел с мини кроасани

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629955329793
Крем карамел с мини кроасани6 / 6
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Този уникално вкусен крем карамел с мини кроасани ще ви помогне да влезете във форма - в кръгла форма"

Необходими Продукти

  • За крема
  • яйца - 6 бр. на стайна температура
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 200 г
  • ванилия
  • кроасани - 8 бр. мини
  • За карамела
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта и ванилията при млякото и затоплете, щом захарта се разтвори свалете от котлона. Оставете да се охлади до стайна температура.

Разбийте яйцата с миксер и на тънка струйка, при непрекъснато разбиване, налейте млякото. Важно е млякото и яйцата да са с еднаква температура, за да не се пресече сместа.

Оставете сместа настрани, за да спадне образувалата се пяна при разбиването. В това време направете карамела, като сипете захарта в тенджера и я сложете на умерен огън.

Оставете захарта да се стопи до карамел. Не разбърквайте карамела с лъжица, ако не се разтапя равномерно, разклатете тенджерката.

Разпределете карамела в осем формички с вместимост от около 200 мл. Във всяка форма сложете по едно кроасанче. Разпределете млечно яйчената смес, като я прецедите, за да отстраните неразбити части от яйцата.

Сложете формичките в тава, сложете във фурната и тогава напълнете вода до 2/3 от формичките. Печете крем карамела на предварително загрята на 180 градуса фурната за 50-60 минути.

Извадете крем карамела с кроасани от водата и оставете да изстинат. За да извадите крема, прокарайте нож по ръба на формичките и обърнете в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубав , гладък крем !
13.03.2016 17:15