Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Мини кроасани с шоколад

Мини кроасани с шоколад

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Мини кроасани с шоколад
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Мини кроасани за по-малко от половин час - това е най-доброто предложение, което ще получите днес"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се изважда от хладилника и се слага върху набрашнена повърхност, като дългата му страна трябва да бъде към вас. Разточете тестото във формата на правоъгълник с дебелина около 5 мм. С помощта на остър нож нарежете триъгълници със страни от 15 см и основа – 5 см.

Всеки триъгълник се слага върху набрашнена повърхност, а върхът трябва да бъде към вас. Разтеглете леко и сложете в средата на горната част на триъгълника течен шоколад.

Навийте всеки триъгълник, започвайки от основата към върха. Наредете кроасанчетата в тава с пергаментова хартия, покрийте с найлоново фолио.

Оставете докато кроасаните се напълнят с въздух и удвоят размера си. Фурната се загрява на 190 градуса. Разбийте 1 яйце и 2 жълтъка с млякото. Намажете кроасаните с четка и ги печете около 10-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: