Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с прясно зеле

Мусака с прясно зеле

LakomnicaLakomnica
Новак
7122
Мусака с прясно зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Такава мусака с прясно зеле сме ви спретнали, че ще ви вземем акъла направо!"

Необходими Продукти

  • зеле - около 1 кг
  • кайма - 2 до 4 пакетчета
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • моркови
  • чушки
  • лук
  • подравки според вкуса
  • кисело мляко
  • яйца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва като за салата и за 5-10 мин се попарва във вряла вода, за да омекне. Лукът, морковите и чушките се нарязват и заедно с доматеното пюре, чушките, подравките и каймата се запържват.

В намазнена тава се слага половината от зелето, отгоре се изсипват запържена кайма с другите продукти.

Отгоре се изсипва и другата половина от зелето.

Пече се в загрята фурна за около 20-30 мин, докато зелето леко покафенее.

От киселото мляко и яйцата се прави заливка за мусака, която се изсипва върху вече опечените продукти, след което отново се слага във фурната да се запече мусаката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мехмед
Мехмед
само не разбрах сол слага ли се и кога се осолява, колко лук се слага, колко моткова се слага, колко кисело мляко,колко яйца се слагат...? ужас, и това ако е рецепта, папата мюслуманин ще стане!
29.10.2020 18:19
1
Покажи всички подкоментари
Ваня
Ваня
Благодаря за рецептата, страхотна вкусотия.
10.11.2011 16:51
Иво
Иво
Стана супер, много вкусна, само заливката не успях да докарам.
31.10.2011 20:21
1
Иво
Иво
Довечера ще я пробвам.
31.10.2011 09:51
Lakomnica
Lakomnica
Благодаря.
17.10.2011 15:50
Lilia Antonova
Lilia Antonova
Стана много вкусна мусака. Невероятна е, опитайте, няма да съжалявате.
17.10.2011 13:55