Начин на приготвяне
Към четирите с.л. фруктоза се добавя 1 ч.ч. вода и се загряват, докато се разтвори фруктозата. След това към сиропа се добавя ромовата есенция или рома/коняка и се оставя да изстине.
За крема 1 кофичка заквасена сметана се разбива с 1 ч.ч. фруктоза. Добавят се и една ванилия и два намачкани на пюре банани и се разбърква хубаво. Едно пакетче желатин се разтваря според указанията на опаковката и се добавя към заквасената сметана с бананите.
Ще се разреди доста, затова купата се слага във фризера за петнадесетина минути, за да стегне. След това всеки блат се сиропира и маже с крема. Накрая тортата се измазва с останалия крем и се украсява с един банан, нарязан на колелца и настърган шоколад или орехи.
Оставя се да престои няколко часа в хладилник.
Фруктозата може да се замени с обикновена пудра захар, а в сиропа може да се сложи кафява захар. Бананите може да се заменят с други плодове.
Коментари