Начин на приготвяне
Киселото мляко смесваме със сода бикарбонат и като шупне прибавяме една супена лъжица разтопено краве масло.
Добавяме разбито едно яйце, ванилия и брашно, колкото поеме (15-16 супени лъжици или повече, колкото е необходимо). Замесваме твърдо тесто.
Разделяме на 6 топки и оставяме за 5 минути на стайна температура. След това всяка топка тесто разточваме леко, с размери колкото малка чинийка, намазваме с разтопено краве масло и слепваме по 3 бр. разточени кори.
От слепените по три тестени кръгове оформяме 2 топки тесто, които отново оставяме за 5 минути на стайна температура. Разточваме 2 кори с дебелина 2 мм. Едната тестена кора намазваме с мармалад. Слагаме отгоре другата кора, без да я намазваме.
Нарязваме на 16 триъгълничета и притискаме ръбовете с вилица да не излиза плънката от мармалад. Изпържваме в не много горещо олио. Поднасяме поръсени с пудра захар.