Торта Бяла мечта

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bg
Готвач
278
565
95
1
15/03/2016
"Мечтайте...От опит знаем, че вкусните мечти бързо, бързо се сбъдват "
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции10 -12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 007
  • Преглеждания за месеца357
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме яйцата и захарта до гъст крем. Добавяме брашното с бакпулвера и бъркаме на ръка. Изпичам блат, който след като изстине разрязвам на 3 равни части. От захарта и водата правя карамелен сироп. Карамелизирам захарта и постепенно добавям вода, оставям на котлона да ври до разтваряне на карамела.

Правя крем Оле на д-р Йоткер с млякото и захарта, като следвам указанията на опаковката. Разбивам сметаната, пудра захар на вкус. Смесваме крема, половината сметана и белия течен шоколад, разбъркваме до гладък крем.

Сглобяваме тортата - блат, сиропираме го с четка с карамеления сироп, намазваме с крем. Следва отново блат, сироп, крем, после пак блат, сироп, крем. Замразявам за 1 час във фризера. С останалата сметана измазвам тортата отвън.

Загрявам 80 мл сметана, смесена с прясното мляко, и изливам в купичка, където съм нарязала на ситно бял шоколад. Разбърквам и поливам отгоре тортата, разнасям навсякъде. С разтопен млечен кафяв шоколад правя кръгове и с помощта на дървено шишче правя шарките - от средата навън и отвън към средата.

Разтопявам на водна баня млечния кафяв шоколад и след като малко поизстине, върху лента от хартия за печене правя дантелата. Внимателно слагам към тортата и замразявам за 15 минути (лентата трябва да е малко по-широка от височината на тортата).

За завършек на тортата правя сметанови розички и точици шоколад отгоре. Задължително трябва да престои 24 часа, за да се смесят всички вкусове! Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар