Ябълкова торта с бадеми

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Ябълкова торта с бадеми1 / 2
03/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 150 г
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • пудра захар - 20 г
  • За пълнежа
  • ябълки - 1 кг
  • бадеми - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки резенчета. Размесваме ги с бадемите, стафидите и канелата.

Разбиваме на пяна жълтъците и захарта, прибавяме брашното, лимоновата кора и белтъците, предварително разбити на сняг с пудрата захар. Разбъркваме внимателно всичко, за да получим тестената смес за блата.

Намазваме с масло и поръсваме с брашно средна форма за торта. Изсипваме в нея 1/3 от тестото. Покриваме с половината от ябълковия пълнеж. Отново сипваме 1/3 от тестото и нареждаме върху нея останалите ябълки. Заливаме с останалата част от тестото.

Печем в умерена фурна и поръсваме като изстине с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: