Начин на приготвяне
В купа сложете каймата. Добавете белтъка, щипка сол, щипка черен пипер, малко чубрица, 1 с.л. ориз и нарязана на много ситно половин глава лук.
Омесете, направете малки топчета и ги оваляйте в брашно. Сложете в тенджера 2 л. вода да заври, посолете и сложете топчетата едно по едно.
Щом всичко заври добавете останалия лук на ситно, единия морков нарязан на кубчета и останалия ориз. След завиране намалете котлона и варете 30 минути.
Разбийте киселото мляко с жълтъците и брашното. Когато супата е готова рендосайте втория морков и го запържете в малко мазнина за 4 минути. Взимайте с черпак от врящата супа и я добавяйте към застройката, като бъркате непрекъснато.
След като сте добавили 4 черпака от супата направете същото в обратния ред. Щом супата топче заври отново я махнете от котлона и добавете запържения морков с олиото, чубрица и черен пипер.
Източник: Ралица Николаева
Коментари