Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на малки кубчета тиквичките. Задушете лука в малко мазнина. Когато омекне прибавете каймата и запържете. Трябва да стане на трохи. Овкусете със сол, черен пипер и кимион.
Прибавете червения пипер, разбъркайте да си пусне цвета и аромата и веднага долейте 100 мл вода.
Внимавайте да не прегори, защото ще горчи. Сложете в тигана тиквичките и нарязания на по-едри парчета чесън.
Намалете силата на огъня, покрийте с капак и оставете да къкри докато омекнат тиквичките.
Разбърквайте от време на време. Когато ястието е готово поръсете със ситно нарязан копър.
За чесновото кисело мляко смесете всички продукти и овкусете. Сервирайте ястието с 2-3 лъжици мляко.
Бързо, лесно, вкусно. Опитайте!