Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Тиквички с кайма под капак

Тиквички с кайма под капак

DianaDiana
Чирак
61382831
Тиквички с кайма под капак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Старата любов между каймата и тиквичките експлоадира в тази апетитна рецепта"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 средна глава или 4 - 5 стръка пресен
  • чесън - 2 - 3 големи скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • риган - бял
  • вода - 100 мл
  • за чесновото кисело мляко
  • кисело мляко - 1 кофичка /400г/ висок процент
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • копър - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки кубчета тиквичките. Задушете лука в малко мазнина. Когато омекне прибавете каймата и запържете. Трябва да стане на трохи. Овкусете със сол, черен пипер и кимион.

Прибавете червения пипер, разбъркайте да си пусне цвета и аромата и веднага долейте 100 мл вода.

Внимавайте да не прегори, защото ще горчи. Сложете в тигана тиквичките и нарязания на по-едри парчета чесън.

Намалете силата на огъня, покрийте с капак и оставете да къкри докато омекнат тиквичките.

Разбърквайте от време на време. Когато ястието е готово поръсете със ситно нарязан копър.

За чесновото кисело мляко смесете всички продукти и овкусете. Сервирайте ястието с 2-3 лъжици мляко.

Бързо, лесно, вкусно. Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: