Начин на приготвяне
Две от прасковите се режат на кубчета, а останалите на тънки ивици. Поръсете ги с лимоновия сок, за да ги предпазите от потъмняване.
Междувременно разбийте яйцата и захарта с миксер до получаване на пухкава смес.
Прибавете киселото мляко, брашното (предварително пресято с бакпулвера и ванилията).
Накрая прибавете кубченцата праскови, като разбъркате много внимателно. Пригответе си форма, застелете я с хартия за печене и намажете с масло.
Изсипете сместа, заравнете и най-отгоре отгоре подредете останалите праскови.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути, като може да прибавете готовността с клечка за зъби.
Изчакайте да се охлади и поръсете с пудра захар. Ако искате сладкишът да стане още по сочен, може да го сиропирате с карамелен сироп или сок от компот.
Неустоимият сладкиш с праскови е готов.
В сезона на прасковите опитай и другите ни десерти с праскови като тези поширани праскови или този вкусен кекс с праскови.
Коментари