Вкусна кокосова торта

МирянаМиряна
Новак
41421
Вкусна кокосова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
180 мин.
Порции
18
"Уникално вкусното предложение на Миряна на лесна и лека Кокосова торта Дерзайте!"

Необходими Продукти

  • Продукти за 1 блат
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • Крем 1
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кокос - 2 пакетчета от 20 г
  • бял шоколад - 100 г
  • брашно - 2 или 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • Крем 2
  • масло - 200 или 250 меко
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • Сироп
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за блата се разбиват с миксер, сместа се изсипва в тавичка (28 см е в дм), която е намазана с олио и поръсена с брашно.

Пече се на 180 градуса за около 30 минути или до готовност. Така се прави и втори блат. Готовите блатове се разрязват на 2 - така че общо се получават 4 блата. 3 от тях се използват за тортата, а 4-тия за топките отгоре.

Крем 1: Продуктите се слагат в съд на котлона и на бавен огън се разбърква, когато сместа се сгъсти, е готова.

Крем 2: Маслото и пудрата захар се разбъркват много добре на бавен огън и после двата крема се смесват. Изстиналият крем може да се сложи в хладилника, за да се постегне леко.

За сиропа: Всичко завира и се маха от котлона. Блатът трябва да е студен, а сиропът топъл.

Редят се: блат, сироп, крем, като накрая се завършва с крем и се поръсва с кокосови стърготини.

В останалата смес от крема се натрошава четвъртият блат и хубаво се разбърква. Оформят се топчици, с които украсяваме тортата отгоре.

Готовата торта се слага в хладилник да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: