Начин на приготвяне
Приготвяне на шоколадовия мус: Разбиваме крема сиренето с пресятата пудра захар и заквасената сметана до хомогенна смес, прибавяме разтопения шоколад, като разбъркваме добре, след това добавяме желатина и накрая разбитата чаша сметана.
Мусът престоява час в хладилник да стегне. Маршмелоу украсата приготвяме, като в стъклена купа изсипваме бонбонките с водата и слагаме в микровълнова фурна на програма размразяване за 1 минута, като разбъркваме до получаване на гъста хомогенна смес.
Пресяваме пудрата захар, слагаме боя (при мен синя в случая) за цвят и започваме да месим, прибираме на хладно и при разточване на тестото, ако лепне, може да добавим още малко пудра захар.
Сглобяване на тортата: В ринг с падащи страни слагаме на дъното единия блат, сиропираме леко със захарен сироп отгоре на дебел слой мажем от муса. При мен блатовете са три на брой.
Отгоре и отстрани измазваме тортата с останалата сметана, която сме разбили и стабилизирали с 1/2 пакетче желатин. Тортата престоява ден преди да се консумира.
Коментари