Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с маршмелоу

Шоколадов мус с маршмелоу

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3535k1k2k1
Шоколадов мус с маршмелоу
Снимка: Juliya
1 / 4
02/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Нежен и ефирен шоколадов мус, перфектно допълнен от бонбоните Маршмелоу"

Необходими Продукти

  • маршмелоу - 30 г (5 бр.)
  • краве масло - 10 г
  • тъмен шоколад - 50 г
  • вода - 1 с.л.
  • сладкарска сметана - 60 мл
  • ванилия - 1/4 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В стъклена купа поставяме шоколада, маслото, бонбоните маршмелоу и водата.

Слагаме купата на водна баня и разтопяваме съдържанието, разбърквайки от време на време.

Когато всичко се разтопи, сваляме купата и оставяме да се охлади.

За да ускорим процеса на охлаждане, можем да поставим купата в тенджера със студена вода.

Разбиваме сметаната с ванилията с помощта на миксер до меки връхчета и на части добавяме към шоколадовата смес, разбърквайки внимателно, докато се смесят. Сместа е пухкава и ефирна.

Готовият шоколадов мус с маршмелоу насипваме в чашка и прибираме в хладилника за няколко часа.

По желание украсяваме муса с разбита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Много лесно и вкусно!
22.04.2023 21:57