Начин на приготвяне
В средата на тавата слагаме пилето, като цялото го поливаме със соев сос и след това го поръсваме отново навсякъде с подправките.
Оставяме го за малко да попие аромата на подправките. През това време включваме фурната на 220 градуса (горен и долен реотан) да загрее.
Картофите, които предварително сме измили и обелили, ги нарязваме на кубчета и ги слагаме около пилето. Слагаме върху тях от двата вида пипер, по 1 с.л., заливаме с топла (хладка) вода до горе на тавата и я мушкаме във фурната.
Периодично проверяваме картофите дали са готови и когато са, вадим ястието от фурната, поръсваме го със сол, леко го объркваме, за да се разнесе навсякъде солта и отново печем. Когато водата изври ястието е готово! :) Приятен апетит!
Забележка: Основното правило при картофите е: Не слагайте предварително сол или домат, защото яденето ще се сготви много по-бавно и трудно! ! ! А и не гарантира, че вкусът ще е по-добър.