Начин на приготвяне
Тази рецепта за печени зеленчуци видях в канала Субективно за Италия и веднага реших да я пробвам. Получи се чудесно италианско ястие, което се приготвя бързо и е подходящо за лек обяд или вечеря.
Обелете и нарежете на едри парчета картофите и ги сложете да се сварят в посолена вода за 15 минути. Не ги варете до пълна готовност, защото ще се разкашкат, а и допълнително ще се пекат.
Нарежете пилешкото месо на хапки и го сложете в дълбока купа. В оригиналната рецепта месото е от гърди, но аз ползвах месо от бут, обезкостено без кожа.
Нарежете също и тиквичките на едро без да ги белите.
Смесете в отделен съд фино настърган пармезан и галетата и разбъркайте.
В купата при месот прибавете тиквичките и отцедените от водата картофи.
Добавете нарязан на ситно магданоз, сол, черен пипер, пресовани скилидки чесън, 2 лъжици зехтин и 2/3 от смесените пармезан и галета.
Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в подходяща тава.
Отгоре поръсете с останалите пармезан и галета и полейте с останалия зехтин. Сложете ястието да се пече в загрята фурна на 200 °C за около 30 минути, докато се получи златиста коричка.
Получи се много вкусно и ароматно пилешко с тиквички и картофи и хрупкаеа пармезанова коричка, което сервирайте топло с подходяща сезонна салата.
Бон Апети!
Източник: Субективно за Италия