Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Зеленчуци»Пилешко с тиквички, картофи и пармезан

Пилешко с тиквички, картофи и пармезан

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пилешко с тиквички, картофи и пармезан
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
16/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Тази рецепта за печени зеленчуци видях в канала Субективно за Италия и веднага реших да я пробвам. Получи се чудесно италианско ястие, което се приготвя бързо и е подходящо за лек обяд или вечеря."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • тиквички - 2 бр. малки
  • картофи - 4 бр. средни
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - няколко стръка пресен
  • пармезан - 50 г настърган
  • галета - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за печени зеленчуци видях в канала Субективно за Италия и веднага реших да я пробвам. Получи се чудесно италианско ястие, което се приготвя бързо и е подходящо за лек обяд или вечеря.

Обелете и нарежете на едри парчета картофите и ги сложете да се сварят в посолена вода за 15 минути. Не ги варете до пълна готовност, защото ще се разкашкат, а и допълнително ще се пекат.

Нарежете пилешкото месо на хапки и го сложете в дълбока купа. В оригиналната рецепта месото е от гърди, но аз ползвах месо от бут, обезкостено без кожа.

Нарежете също и тиквичките на едро без да ги белите.

Смесете в отделен съд фино настърган пармезан и галетата и разбъркайте.

В купата при месот прибавете тиквичките и отцедените от водата картофи.

Добавете нарязан на ситно магданоз, сол, черен пипер, пресовани скилидки чесън, 2 лъжици зехтин и 2/3 от смесените пармезан и галета.

Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в подходяща тава.

Отгоре поръсете с останалите пармезан и галета и полейте с останалия зехтин. Сложете ястието да се пече в загрята фурна на 200 °C за около 30 минути, докато се получи златиста коричка.

Получи се много вкусно и ароматно пилешко с тиквички и картофи и хрупкаеа пармезанова коричка, което сервирайте топло с подходяща сезонна салата.

Бон Апети!

Източник: Субективно за Италия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: