Начин на приготвяне
В тенджера наливате водата, добавяте пилешките фенери посолявате и варите до готовност. Като от време на време отпенвате за да бъде бистър бульонът. След това вадите пилешкото в друг съд и го обезкостявате.
През това време обелвате и почиствате картофите, режете ги на парчета и ги слагате в тенджерата с бульона. Връщате обезкостеното пилешко месо в тенджрата и варите, докато картофите се сварят.
Зеления лук почиствате и режете на ситно. В тиган загрявате олиото, слагате наситнения зелен лук и запържвате, към него добавяте и червения пипер. Запържвате съвсем за кратко, за да не прегори, и наливате малко от бульона към запръжката.
Изсипвате запръжката в тенджерата и оставяте леко да къкри, намалявайки силата на котлона.
В купа разбивате брашното с малко вода, така че да няма бучки и бъркайки го добавяте в ястието.
Изключвате котлона и поръсвате с черен пипер.
Добър апетит!