Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Магически сладкиш

Магически сладкиш

Магически сладкиш
Снимка: Тотка Станчева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6
"Наричат го магически, защото е вълшебно вкусен"

Необходими Продукти

  • масло - 1 пакетче
  • прясно мляко - 480 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • вода - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. След това намазнете с малко масло кръгла форма за печене с размери 20/20 см. Разтопете маслото и го оставете да изстине.

Млякото също се затопля леко и се оставя. Разбийте белтъците на сняг, отделно разбийте жълтъците със захарта. Добавете към тях разтопеното масло и водата, разбийте до пълно смесване на продуктите.

Прибавете брашното и отново разбъркайте. На части се налива млякото с ванилията и се разбива до хомогенизиране на сместа. Разбитите на сняг белтъци се прибавят на три пъти, като бавно се разбърква с шпатула.

Изсипете сместа в подготвената форма и печете 45-60 минути или докато сладкишът стане готов. Ако видите, че започне да покафенява преди да са минали 45 минути, покрийте с хартия отгоре и допечете. Оставете сладкиша да изстине напълно, след което го разрежете.

Поръсете с пудра захар. Имайте предвид, че дори и след като изстине напълно, сладкишът ще е по-мек в основата – това се дължи на яйчения слой.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: