Магически сладкиш

Тотка СтанчеваТотка Станчева
Новак
12
98
21
89
17/03/2016
"Наричат го магически, защото е вълшебно вкусен "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 514
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. След това намазнете с малко масло кръгла форма за печене с размери 20/20 см. Разтопете маслото и го оставете да изстине.

Млякото също се затопля леко и се оставя. Разбийте белтъците на сняг, отделно разбийте жълтъците със захарта. Добавете към тях разтопеното масло и водата, разбийте до пълно смесване на продуктите.

Прибавете брашното и отново разбъркайте. На части се налива млякото с ванилията и се разбива до хомогенизиране на сместа. Разбитите на сняг белтъци се прибавят на три пъти, като бавно се разбърква с шпатула.

Изсипете сместа в подготвената форма и печете 45-60 минути или докато сладкишът стане готов. Ако видите, че започне да покафенява преди да са минали 45 минути, покрийте с хартия отгоре и допечете. Оставете сладкиша да изстине напълно, след което го разрежете.

Поръсете с пудра захар. Имайте предвид, че дори и след като изстине напълно, сладкишът ще е по-мек в основата – това се дължи на яйчения слой.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар