Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Магически шоколадов сладкиш с шоко трюфели

Магически шоколадов сладкиш с шоко трюфели

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Магически шоколадов сладкиш с шоко трюфели
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 14с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Кой е казал, че магията не съществува"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • какао на прах - 50 г (100% чисто)
  • масло - 125 г
  • захар - 160 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 80 - 90 г
  • бакпулвер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • За заливка
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • масло - 25 г
  • захар - 90 - 100 г
  • шоколадови трюфели - 100 г (от тях се заделя и за украса)
  • черен шоколад - 50 г (75% какао)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците и жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте на твърд сняг с щипка сол - за перфектни резултати трябва да спазвате някои задължителни препоръки: съдът, в който разбивате, да е идеално сух, приставките на миксера също, както и да няма нито капка от жълтъците при тях, затова ги отделяйте внимателно. За температурата на белтъците - при мен се получава перфектно и с охладени, и с такива на стайна температура.

В отделен съд разбийте жълтъците със захарта и лъжичка леко топла вода до побеляване. Прибавете маслото - разтопено, но не горещо и при непрестанно разбиване добавяйте млякото, какаото и брашното, бакпулвера, пресявайки сухите съставки. Сместа става много рядка и пръска при разбиването, но това да не ви тревожи.

Прибавете пухкавите белтъци малко по малко с плавни въртеливи движения, докато се интегрират цялостно и сипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Изпечете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 45 минути.

Щом извадите готовия сладкиш, оставете да се охлади и когато е почти студен, се заемете с шоколадовата заливка. Може да го нарежете на парченца, за да попие по-добре.

Загрейте на умерен огън сметаната, захарта и маслото и добавете трюфелите (заделете няколко за украса) и черния шоколад на парченца. Щом се разтопят, излейте горещата заливка върху сладкиша и оставете да си попие хубаво минимум 2-3 часа.

Сладкишът става прекрасен с много нежна текстура и топящ се в устата поради това, че в него има много малко брашно. От типа на невъзможните сладкиши е, при които при печене се отделят два пласта с различна текстура, вид и цвят, затова и съм го нарекла магически

Забележка: Ако не обичате прекалено сладко, намалете малко количеството на захарта.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Комплименти за невероятния сладкиш! Отхапеш една хапка и все едно, че се намираш в рая! Просто божествен! Ще си позволя да добавя няколко снимки- не прекрасни като Вашите, но все пак си струваше чакането и усилията!
27.01.2018 21:21
4
2
Покажи всички подкоментари
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Мисля в най-скоро време да го приготвя! Неустоим е
26.01.2018 13:54
1
5
Покажи всички подкоментари
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Уау! За това вълшебство феята на зъбките ще се изяде от яд, че няма да го опита, ха-ха! Ще ѝ отстъпим физалиса. Той е същинска съкровищница от ценни за организма вещества.
26.01.2018 13:21
1
1
Покажи всички подкоментари