Начин на приготвяне
Отделете белтъците и жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте на твърд сняг с щипка сол - за перфектни резултати трябва да спазвате някои задължителни препоръки: съдът, в който разбивате, да е идеално сух, приставките на миксера също, както и да няма нито капка от жълтъците при тях, затова ги отделяйте внимателно. За температурата на белтъците - при мен се получава перфектно и с охладени, и с такива на стайна температура.
В отделен съд разбийте жълтъците със захарта и лъжичка леко топла вода до побеляване. Прибавете маслото - разтопено, но не горещо и при непрестанно разбиване добавяйте млякото, какаото и брашното, бакпулвера, пресявайки сухите съставки. Сместа става много рядка и пръска при разбиването, но това да не ви тревожи.
Прибавете пухкавите белтъци малко по малко с плавни въртеливи движения, докато се интегрират цялостно и сипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Изпечете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 45 минути.
Щом извадите готовия сладкиш, оставете да се охлади и когато е почти студен, се заемете с шоколадовата заливка. Може да го нарежете на парченца, за да попие по-добре.
Загрейте на умерен огън сметаната, захарта и маслото и добавете трюфелите (заделете няколко за украса) и черния шоколад на парченца. Щом се разтопят, излейте горещата заливка върху сладкиша и оставете да си попие хубаво минимум 2-3 часа.
Сладкишът става прекрасен с много нежна текстура и топящ се в устата поради това, че в него има много малко брашно. От типа на невъзможните сладкиши е, при които при печене се отделят два пласта с различна текстура, вид и цвят, затова и съм го нарекла магически
Забележка: Ако не обичате прекалено сладко, намалете малко количеството на захарта.
Добър апетит!
Коментари