Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 160 градуса. След това намазнете с малко масло кръгла форма за печене с размери 20/20 см. Разтопете маслото и го оставете да изстине.
Млякото също се затопля леко и се оставя. Разбийте белтъците на сняг, отделно разбийте жълтъците със захарта. Добавете към тях разтопеното масло и водата, разбийте до пълно смесване на продуктите.
Прибавете брашното и отново разбъркайте. На части се налива млякото с ванилията и се разбива до хомогенизиране на сместа. Разбитите на сняг белтъци се прибавят на три пъти, като бавно се разбърква с шпатула.
Изсипете сместа в подготвената форма и печете 45-60 минути или докато сладкишът стане готов. Ако видите, че започне да покафенява преди да са минали 45 минути, покрийте с хартия отгоре и допечете. Оставете сладкиша да изстине напълно, след което го разрежете.
Поръсете с пудра захар. Имайте предвид, че дори и след като изстине напълно, сладкишът ще е по-мек в основата – това се дължи на яйчения слой.