Начин на приготвяне
Сушените плодове се накисват предварително в сока /100 мл/, поне 8 часа, жълтъците се разбиват със 70 г от захарта на водна баня, докато станат на гъста пяна.
Белтъците се разбиват с останалата захар /140 г/, прибавя се бавно на части, докато стане на сняг, смесва се внимателно с брашното и плодовете.
Пече се на 170 °C за 30 минути.
След като блатът изстине, се реже на 3 и се напоява със сок от ананас /600 мл/.
Кремът се приготвя от 300 г бял шоколад, смесен с 300 мл сметана. Сметаната завира, маха се от огъня и се прибавя белият шоколад.
След като изстине напълно, се прибавя към 600 мл разбита сметана и 200 г крема сирене.
Специалната сметанова торта се намазва с крема и между редовете се слагат парченца ананас.
Украсата на нашата ананасова торта е от кокосови стърготини отстрани на борда, отгоре се украсява с шприц с останалия крем и парченца ананас, оваляни с кокос.
Тропическа торта с ананас е идеална за всеки празник.
Коментари