Скумрия в пикантен доматен сос

19/03/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
"Малко чили сос ще внесе голямо раздвижване в любимите ви класически рецепти Убедете се сами"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 126
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на осем шайби. Овкусете със сол и черен пипер и оставете настрани.

За соса почистете и нарежете на дребно двата вида лук, морковите и чесъна.

В дълбок тиган загрейте олиото и запържете зеленчуците. Разбъркайте от време на време, за да не загори, а когато лукът получи карамелен цвят, добавете доматите от консерва. Овкусете със сол, черен пипер, чили соса и захарта. Разбъркайте добре и добавете шайбите скумрия.

Сложете капак на тигана, намалете котлона и варете до готовност на рибата. След като се сготви всичко, извадете скумрията и пасирайте соса, овкусете с чубрицата, разбъркайте и върнете рибата в соса.

Сервирайте по две шайби скумрия в порция, полети обилно със сос и нарязан магданоз. Ако не обичате пикантно, може да направите ястието без чили соса - също става вкусно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pressy
Pressy
25.03.2016 17:38
Не съм любител на скумрийта,заради силният мирис,но рецептата ме заинтригува. Мисля,че в най-скоро време ще бъде изпробвана.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв