Начин на приготвяне
Нарежете месото на еднакви по големина парчета, сложете го в купа и поръсете с пипер. Сипете ракията и разбъркайте месото, покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилника.
Нарежете зеленчуците на неголеми парчета с приблизително еднаква големина.
Изкарайте месото 30 минути преди печене на стайна температура.
Направете шишчетата, като нанизвате парче месо, лук, червена чушка, пак месо, лук, зелена чушка и така редувате, докато се запълни шишът.
Ако използвате бамбукови шишове, трябва да ги намокрите, преди да нанижете продуктите, а ако ползвате метални - това не е необходимо.
Готовите шишчета поръсете отново с пипер и поставете на загрята скара, като печете от всички страни до готовност.
В случая моите изпекох на грил тиган и ползвах дървени шишове, които ми се наложи да поскъся малко, за да се поберат в тигана.
Посолете месото чак след като е изпечено, не солете предварително.Солта стяга месото и ще стане жилаво.
Ракията, с която се полива месото в началото, го маринова и то става изключително крехко и сочно, не се безпокойте, при печене алкохолът се изпарява.
От това количество ми се получиха 20 бр. шишчета.
Коментари