Домашни шишчета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Домашни шишчета5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Днес сме ви приготвили тези уникални домашни шишчета приготвени в специална марината с ракия и подправки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г врат
  • чушки - 2 бр. червени + 2 бр. зелени долма
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер - на вкус
  • ракия - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на еднакви по големина парчета, сложете го в купа и поръсете с пипер. Сипете ракията и разбъркайте месото, покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилника.

Нарежете зеленчуците на неголеми парчета с приблизително еднаква големина.

Изкарайте месото 30 минути преди печене на стайна температура.

Направете шишчетата, като нанизвате парче месо, лук, червена чушка, пак месо, лук, зелена чушка и така редувате, докато се запълни шишът.

Ако използвате бамбукови шишове, трябва да ги намокрите, преди да нанижете продуктите, а ако ползвате метални - това не е необходимо.

Готовите шишчета поръсете отново с пипер и поставете на загрята скара, като печете от всички страни до готовност.

В случая моите изпекох на грил тиган и ползвах дървени шишове, които ми се наложи да поскъся малко, за да се поберат в тигана.

Посолете месото чак след като е изпечено, не солете предварително.Солта стяга месото и ще стане жилаво.

Ракията, с която се полива месото в началото, го маринова и то става изключително крехко и сочно, не се безпокойте, при печене алкохолът се изпарява.

От това количество ми се получиха 20 бр. шишчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi
Georgi
Сложих и малко добавка тиквички
01.05.2023 12:56