Домашни шишчета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Днес сме ви приготвили тези уникални домашни шишчета приготвени в специална марината с ракия и подправки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г врат
  • чушки - 2 бр. червени + 2 бр. зелени долма
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер - на вкус
  • ракия - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на еднакви по големина парчета, сложете го в купа и поръсете с пипер. Сипете ракията и разбъркайте месото, покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилника.

Нарежете зеленчуците на неголеми парчета с приблизително еднаква големина.

Изкарайте месото 30 минути преди печене на стайна температура.

Направете шишчетата, като нанизвате парче месо, лук, червена чушка, пак месо, лук, зелена чушка и така редувате, докато се запълни шишът.

Ако използвате бамбукови шишове, трябва да ги намокрите, преди да нанижете продуктите, а ако ползвате метални - това не е необходимо.

Готовите шишчета поръсете отново с пипер и поставете на загрята скара, като печете от всички страни до готовност.

В случая моите изпекох на грил тиган и ползвах дървени шишове, които ми се наложи да поскъся малко, за да се поберат в тигана.

Посолете месото чак след като е изпечено, не солете предварително.Солта стяга месото и ще стане жилаво.

Ракията, с която се полива месото в началото, го маринова и то става изключително крехко и сочно, не се безпокойте, при печене алкохолът се изпарява.

От това количество ми се получиха 20 бр. шишчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi
Georgi
Сложих и малко добавка тиквички
01.05.2023 12:56