Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бутер кладенчета

Бутер кладенчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Бутер кладенчета1 / 2
19/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бутертесто
  • шунка - 300 г
  • гъби - 150 г
  • сметана - 1/2 кофичка заквасена
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява 24 часа в хладилник. Леко се разточва и с чашка се изрязват кръгчета.

На половината кръгчета се прави отвор в средата, намазват се с разбит белтък и се залепват върху едно цяло кръгче.

Нареждат се в тавичка и в полученото кладенче се слага от предварително обърканите ситно нарязана шунка, гъби и заквасена сметана.

Накрая се намазват с разбит жълтък и се пекат около 20 минути. Когато са готови, ги поръсваме с кашкавал и връщаме във още топлата фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Ммммм....страхотна вкусотия е!!!
21.03.2016 23:43
2