Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Зеленчуков огретен с бекон

Зеленчуков огретен с бекон

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Зеленчуков огретен с бекон
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Днес ще ви представим този неустоимо вкусен зеленчуков огретен с малко беконче"

Необходими Продукти

  • резене - 1 грудка (фенел)
  • броколи - 300 г
  • гъби - 200 г
  • пресен лук - 1 стрък
  • бекон - 200 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • прясно мляко - 125 мл
  • олио - 3 с.л.
  • настъргано индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото на среден огън и запържете бекона.

Добавете всички зеленчуци предварително почистени и нарязани. Пържете около 5 минути, като разбърквате постоянно. Оставете да изстине до хладно.

Разбийте яйцето с млякото и сметаната и щипка индийско орехче.

Овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете изстиналата зеленчуково-беконова смес в огнеупорен съд и залейте с млечната смес.

Поръсете огретена с кашкавал и печете за около 30 мин. на 180 градуса.

Зеленчуковият огретен с бекон е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: