Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бяла торта с маслен крем

Бяла торта с маслен крем

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Бяла торта с маслен крем2 / 2
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Усещате ли как ще се разтопи в устата ви хапка от тази разкошна торта..."

Необходими Продукти

  • масло - 1 пакетче
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • мътеница - 1 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 1 малко пакетче
  • белтъци - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 5 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • Глазура
  • крема сирене - 1 пакет
  • пудра захар - 3 ч.ч.
  • масло - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта до получаване на пухкава смес. Добавете внимателно жълтъците и отново разбъркайте. Пресейте содата и брашното заедно. Започнете да ги добавяте на части към маслената смес, като редувате с мътеница.

Добавете ванилията, ядките и кокоса. Разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги добавете към готовата смес, като внимавате да не спадне обема. Изпечете 3 блата на 190 градуса за около 25 мин.

Разбийте сиренето със захарта. Добавете ванилията и маслото и разбъркайте до гладък крем. Една част от крема отделете и смесете със сладкарска боя по избор за украса.

Намажете тортата отвън и отвътре с маслен крем (можете да ги напоите с малко прясно мляко по избор).

Украсете по избор. Дръжте тортата в хладилник до поднасянето ѝ, за да не се разтопи маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: