Начин на приготвяне
От яйцата, прясното мляко, брашното и содата бикарбонат пригответе гъста като боза течност. В загрят с малко мазнина тиган изпържете от 6-8 палачинки.
Нарежете гъбите на ситно и запържете с нарязания на ситно лук в загрятото олио. Прибавете ориза и добавете чаена чаша и половина вода. Овкусете сместа със сол и гответе, докато оризът абсорбира водата.
Махнете от котлона и добавете чаената лъжица червен пипер и ситно нарязан копър и магданоз.
Сложете във всяка палачинка част от дроб сармата и сгънете палачинката като сарма. Подредете палачинките в намазана с мазнина тавичка.
Залейте подредените палачинки с чаената чаша гъбен бульон и напръскайте с малко олио.
Печете палачинките на умерена фурна. Когато се позачервят, залейте с разбитите яйца с прясното мляко с малко сол.
Запечете палачинките, докато се стегне заливката.
Зеленчуковата дроб сарма в палачинки е много вкусна.