Начин на приготвяне
В купа размиваме малко вода (2 супени лъжици) с куркума на вкус. Добавяме яйцата и разбиваме.
Посоляваме. Загряваме тиган на не много силен огън, намазваме с мазнина и леко запържваме яйцата.
Изсипваме запържените яйца в чиния и оставяме да изстиват. Сваряваме ориза в подсолена вода. Когато е готов, прецеждаме и още докато е в цедката, изстудяваме под струята на чешмата и оставяме да се отцеди.
Листата спанак измиваме добре и отцеждаме. В купа смесваме ориза, спанака, нарязаното пилешко бутче.
Подправяме с оцет, зехтин, черен пипер. Разбъркваме добре и гарнираме с нарязано или настъргано сирене и пържените яйца.