Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кисело зеле с пушено пилешко бутче

Кисело зеле с пушено пилешко бутче

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Истинска хармония от вкусове и аромати, която ще ви грабне от първата хапка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. пушени
  • кисело зеле - 1 бр.
  • дафинов лист - 3 листа
  • черен пипер - млян
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • свинска мас - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва и се слага в тенджерата под налягане с 1 1/2 ч.ч. вода да се свари за 15 минути.

Бутчетата се запържват в мазнината, прибавя се червеният пипер.

Поставят се в тенджерата под налягане, добавя се вода една и половина ч.ч., дафиновият лист и се вари още 10 минути.

Сервира се топло, поръсено с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ястието се получи много вкусно. Пушените бутчета му придадоха особено приятен аромат.
25.02.2020 14:10