Начин на приготвяне
Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след което си прибавяме яйцето, лимоновата есенция, захарта и маслото. Разбъркваме хубаво и започваме да сипваме по малко брашно докато се получи меко тесто. Оставяме тестото да почине за 20 минути. През това време приготвяме плънката.
Ябълките се почистват и нарязват на не много дребни парчета, слагат се в тиган с олиото и маслото и се задушават за 10 минути, прибавяме и захарта и задушаваме за още 10 минути, след което прибавяме нарязаните на ситно орехи и канелата. Плънката трябва да изстине.
След като е изстинала плънката и тестото е готово разточваме кора според размерите на тавата (стените също трябва да са покрити), слагаме я в тавата, изсипваме плънката и покриваме с остатъка от тестото, оформено по наше желание. Пече се 25-30 минути на 180-220 градуса.