Начин на приготвяне
Лукът и морковът се настъргват и задушават в олиото. Като поомекнат се добавя каймата. Щом побелее каймата, се прибавя доматеното пюре и кетчупът с щипка захар. Прибавят се подправките и се оставя да поври 15-20 минути.
Бешамеловият сос се приготвя, като се загрява олиото и се добавя брашното. Бърка се 3 минути и се добавя млякото. Бърка се, докато се сгъсти.
В намазнена тава се прибавя малко от Башамеловия сос и отгоре се слагат ред кори (моите не трябваше да се варят, но аз си ги бланширах за няколко секунди във вряща вода). Върху корите се слага от доматената плънка, поръсва се с кашкавал и отново ред кори.
Така се редуват ред кори, Башамелов сос, плънка и кашкавал. Отгоре се завършва с ред кори. Залива се с Башамеловия сос и се пече за 45-50 мин.
Малко преди да се изкара от фурната се поръсва обилно с кашкавал и се дозапича докато кашкавалът почервенее.