Начин на приготвяне
Запържете лука с маслото в широка тенджера с дебело дъно на умерен котлон. Добавете след около 5 минути ориза, объркайте и овкусете със сол и пипер.
След около 2 минути бъркане долейте 2 ч.ч. пилешки бульон и оставете да къкри, докато оризът набъбне. След около 6 минути долейте още 2 ч.ч. от горещия бульон и от време на време разбърквайте за още 6 минути - оризът трябва да се свари, но да остане леко твърд.
Загрейте отделно в тиган зехтина и прибавете панчетата. Запържете за около 2 минути, но внимавайте да не покафенее. Прибавете в съда нарязания зелен лук и разбъркайте за минута, след което прибавете чесъна, градинския чай и граха. Поръсете обилно на вкус със сол и пипер и долейте още 1/2 ч.ч. бульон. Оставете ястието да къкри до готовност на граха, който е най-добре да е от дребния. Накрая прибавете листа бейби спанак и гответе за още около 1 минута.
Смесете зеленчуковата част към ориза и внимателно объркайте. Долейте остатъка от бульона, за да може ястието да е сочно, а не сухо. Накрая добавете още подправки на вкус и объркайте с магданоза, лимоновата кора. Поръсете с пармезан и поднесете Риси е биси веднага.