Начин на приготвяне
Картофите, морковите и лукът се обелват, измиват и нарязват на едро. Пиперката се изчиства от семките, измива се и се добавя към останалите зеленчуци, нарязана на едри кубчета.
Зеленчуците се слагат да врят във вода с малко олио. Като заври водата се добавя кубчето бульон. Оставя се да поври малко (5-10 минути). Добавят се и останалите подправки (без магданоза). Супата се оставя да поври още 10-15 минути.
След това се сваля от котлона, отцежда се и се пасира. Добавя се бульонът (не целия), млякото, маслото и се пасира отново.
Връща се отново на котлона, добавя се магданозът и се оставя да поври 2-3 минути, като се бърка.
Крутоните: филиите хляб се нарязват на малки кубчета, слагат се в намазнена тава, поръсват се с магданоз и се запичат. Готовата супа се сервира с крутоните и пожелание може да се добави още магданоз.