Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа Биси

Кремсупа Биси

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3542249
Кремсупа Биси
Снимка: Bistra Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • бульон - кубче пилешки (пробвала съм и със зеленчуков, но с пилешкия става по - вкусна)
  • девесил - щипка
  • магданоз - 1 с.л.
  • За крутоните
  • хляб - 4 - 5 филии
  • шарена сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и лукът се обелват, измиват и нарязват на едро. Пиперката се изчиства от семките, измива се и се добавя към останалите зеленчуци, нарязана на едри кубчета.

Зеленчуците се слагат да врят във вода с малко олио. Като заври водата се добавя кубчето бульон. Оставя се да поври малко (5-10 минути). Добавят се и останалите подправки (без магданоза). Супата се оставя да поври още 10-15 минути.

След това се сваля от котлона, отцежда се и се пасира. Добавя се бульонът (не целия), млякото, маслото и се пасира отново.

Връща се отново на котлона, добавя се магданозът и се оставя да поври 2-3 минути, като се бърка.

Крутоните: филиите хляб се нарязват на малки кубчета, слагат се в намазнена тава, поръсват се с магданоз и се запичат. Готовата супа се сервира с крутоните и пожелание може да се добави още магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: