Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на парченца, морковът и зеленият боб също.
В тенджерка се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук, морков и картофи. След 2-3 минути добавям и зеления боб, за да се запържи докато смени цвета си.
Сипва се настърган домат и 1 к. л. червен пипер. Разбърква се, доливаме вода да покрие продуктите. Варим 15 минути, прибавяме начупеното фиде и овкусяваме със сол, черен пипер, нарязан ситно чесън и риган.
Варим до готовност на фидето. Разбърква се жълтъкът с кисело мляко и супата се застройва. Вкусотия!
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за чорба от зелен боб, вкусна яхния от зелен боб или нашия зелен боб с картофки.