Загърнат агнешки кебап

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Загърнат агнешки кебап
Снимка: Севда Андреева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Позволете ни да ви представим това кулинарно произведение на изкуството, сготвено от нашата приятелка Севда. И не се бутайте - няма да го споделим с никого!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • агнешко месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 300 г
  • моркови - 150 г
  • домати - 150 г
  • чушки - 3 бр. зелени
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сгорещяваме олио и в него запържваме нарязаното на малки кубчета агнешко, прибавяме ситно нарязания лук, счукания чесън и черен пипер, пържим до омекване на месото. Добавяме доматеното пюре и вода, колкото да покрие продуктите.

Задушаваме за 30 минути на среден огън. Прибавяме почистените и нарязани чушки, следвани от доматите и оставяме да къкри, докато остане на мазнина.

Нарязваме почистените и обелени патладжани и тиквичката по дължина, на резени с дебелина до 3 мм. Посоляваме ги и ги намазваме с олио. Запичаме зеленчуците на грил или тефлонов тиган до омекване.

Нарязваме морковите и картофите на кубчета. Запържваме ги последователно, като започнем с морковите, добавяме картофите и посоляваме и задушаваме за кратко.

Готовите тиквички и патладжани редим в овален куполовиден съд, като ги редуваме и оставяме краищата им да висят извън стените на съда, застиламе дъното на съда с останалите зеленчуци. Върху тях изсипваме месото и отгоре прибавяме картофите с морковите.

Завиваме ястието стегнато с висящите краища на патладжаните и тиквичките. Много внимателно поставяме отгоре тава за печене и обръщаме кебапа, като целим да запазим формата му. Покриваме го с настъргания кашкавал.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Ммм... това изглежда уникално! Имайки предвид,че наближава Гергьовден,защо пък да не разчупим традиционното му приготвяне... В най-скоро време ще бъде изпробвано ! Благодаря за интересната идея !
27.03.2016 14:30
1