Начин на приготвяне
В тенджера сгорещяваме олио и в него запържваме нарязаното на малки кубчета агнешко, прибавяме ситно нарязания лук, счукания чесън и черен пипер, пържим до омекване на месото. Добавяме доматеното пюре и вода, колкото да покрие продуктите.
Задушаваме за 30 минути на среден огън. Прибавяме почистените и нарязани чушки, следвани от доматите и оставяме да къкри, докато остане на мазнина.
Нарязваме почистените и обелени патладжани и тиквичката по дължина, на резени с дебелина до 3 мм. Посоляваме ги и ги намазваме с олио. Запичаме зеленчуците на грил или тефлонов тиган до омекване.
Нарязваме морковите и картофите на кубчета. Запържваме ги последователно, като започнем с морковите, добавяме картофите и посоляваме и задушаваме за кратко.
Готовите тиквички и патладжани редим в овален куполовиден съд, като ги редуваме и оставяме краищата им да висят извън стените на съда, застиламе дъното на съда с останалите зеленчуци. Върху тях изсипваме месото и отгоре прибавяме картофите с морковите.
Завиваме ястието стегнато с висящите краища на патладжаните и тиквичките. Много внимателно поставяме отгоре тава за печене и обръщаме кебапа, като целим да запазим формата му. Покриваме го с настъргания кашкавал.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
Коментари