Супа топчета с фиде и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
22/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 834
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата правим малки топчета, които овалваме в брашно. В 4 супени лъжици олио запържваме леко кюфтенцата. Изваждаме от мазнината и задушаваме в същата мазнина настърганите лук и моркови.

Наливаме 2 и 1/2 литра вода. Картофите белим, измиваме и нарязваме по на 4 парчета (всеки картоф). Слагаме в супата да се сварят. Готови са след приблизително 20-25 минути. Сварените картофи изваждаме от супата и намачкваме като пюре.

Докато пасираме картофите, слагаме във врящата супа да се варят кюфтенцата и 3 супени лъжици фиде. Добавяме и пасираните картофи. Прибавяме малко парченце краве масло, кубче пилешки бульон, ръсваме черен пипер и чубрица на вкус.

Варим супата до готовност на фидето и кюфтенцата - към 25 минути. При необходимост посоляваме. Застройваме супата с 1 жълтък и 1 супена лъжица кисело мляко, смесени с 1 чаена лъжичка брашно. Наливаме застройката и варим още 1 минута с разбъркване на супата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
извинявам се подведох се от снимката ,не видях картофки ето моята снимка как се виждат:)))
1
0
Илияна Димова
Да, и с нарязани на кубчета картофки е много вкусна, с пасирани картофки става по-гъстичка
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
обичам супа топчета ,но аз слагам и два ,три картофа по ми харесва така
1
0