Пролетна салата с левурда

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
419
265
4
23/03/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 457
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулята, левурдата, магданозът и лукът се измиват и нарязват на дребно. С малко сол се претриват.

Доматът се нарязва на кубчета с големина около 1 см, а краставицата малко по-едро. Филиите хляб се режат на малки кубчета, поливат се със зехтин и се пекат до зачервяване. Яйцата се сваряват.

Продуктите се подреждат в чиния - първо зелениите, а след тях домат и краставица.

На всяка порция се слагат и по 2-3 лъжички царевица и по 10- 15 кубчета от запечения хляб. Накрая се овкусява със зехтина и оцета.

Яйцата се режат на 4 и се слагат в края на чинията (може и да се настържат преди царевицата и крутоните).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Левурдата е много ароматна и придава страхотен вкус!
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
28.03.2016 13:19
Вкусна салата...
0
0