Начин на приготвяне
Брашното и мекото масло се разбъркват. Получават се трохи. Прибавят се разбитите яйца, водата, оцетът и солта. Получава се меко тесто. Разделя се на 10 топки.
Върху хартия за печене всяко топче са разточва, изрязва се с ринг (моят е 26 см), дупчи се с вилица, за да не се надигне и се пече в загрята фурна на 200 градуса около 5-7 минути.
Изрезките също се пекат заедно с блата. Те са необходими за поръсване на готовата торта. Натрошават се в торбичка, след което се минава с точилка. Може и в чопър.
По този начин се процедира с всички топчета. Платките се охлаждат върху решетка. Може да се направят предния ден и на следващия ден да се сглоби, както направих в случая.
Кремът се приготвя по обичайния начин. Кипва се прясното мляко, след което се добавят разбитите яйца с нишестето, брашното, ванилията, захарта и малко мляко. След сгъстяване се отстранява от котлона. Отделно в купа се разбива мекото масло с пудра захар.
В друга купа се разбива течната сметана, също с 2-3 с.л. пудра захар (сладкарската сметана е подсладена и в нея не се добавя захар). Към много добре охладения крем се прибавя разбитият маслен крем и накрая разбитата на сняг сметана.
При сглобяване всяка кора се маже обилно с готовият крем. Отгоре се поръсва с натрошените изрезки. След престой от няколко часа е готова за консумация. Най-добре е на следващия ден.
Коментари