Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба с орехов сос по грузински

Риба с орехов сос по грузински

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг речна или морска
  • лук - 4 глави
  • чесън - 1 главичка
  • лют червен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 3 - 4 стръка
  • орехи - 1 ч.ч.
  • оцет - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибата добре и я слагаме да се пече на фурна в тавичка заедно с 3 ситно нарязани глави лук, олио и малко вода.

Когато кожата на рибата придобие златист цвят, добавяме нарязаните ароматни треви и подправките. Поднасяме рибата залята с орехов сос.

Орехов сос:

Счукваме орехите или ги смиламе, добавяме бульон от печенето на рибата, колкото да се получи средно гъста каша.

Прибавяме предварително нарязаната и запържена в мазнина глава лук, червения пипер, солта и оцет на вкус. Разбъркваме добре до получаването на еднородна каша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава Дончева
Десислава Дончева
Благодаря на Севда Андреева много хубава рецепта е пуснала ..... много вкусно беше
03.03.2017 21:33